Φτιάξτε Σπιτική Λεμονάδα με Χυμό Λεμονιού ΟΠΩΡΑ

Είναι γνωστό ότι οι καλοκαιρινές ημέρες δεν είναι πλήρεις χωρίς μια δροσερή λεμονάδα! Αν θέλεις να φτιάξεις την καλύτερη λεμονάδα, εύκολα και γρήγορα, η ΟΠΩΡΑ έχει το τέλειο προϊόν για σένα. Με 3 λίτρα χυμό λεμονιού ΟΠΩΡΑ, θα δημιουργήσεις μια εξαιρετική σπιτική λεμονάδα που θα εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σου. Ακολούθησε τα βήματα παρακάτω και απόλαυσε αυτή την υπέροχη γεύση!

Βήμα 1: Δημιουργία Oleo Saccharum ( Προαιρετικό )

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι να φτιάξεις το oleo saccharum, δηλαδή τον συνδυασμό φλουδών λεμονιού, ζάχαρης και του χυμού των λεμονιών.

 Αρχίζουμε με τα λεμόνια: Παίρνουμε 10 ζουμερά λεμόνια και τα ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε τις φλούδες σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε ένα στικ βανίλιας για άρωμα.

  1. Στύβουμε τα λεμόνια: Μετράμε την ποσότητα του χυμού που έχουμε πάρει και την ρίχνουμε στο ίδιο σκεύος με τις φλούδες.
  2. Προσθήκη ζάχαρης: Προσθέτουμε την ίδια ποσότητα ζάχαρης με τον χυμό (δηλαδή για κάθε ml χυμού, τόσα gr ζάχαρης).
  3. Αφήνουμε το μείγμα να «μουλιάσει»: Κλείνουμε το σκεύος και το αφήνουμε για αρκετές μέρες μέχρι να γίνει σιρόπι. Καλό είναι να το ανακατεύουμε κάθε μέρα, για να ενωθούν τα αρώματα.
  4. Σούρωμα και αποθήκευση: Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το αποθηκεύουμε σε ένα μπουκάλι.

Βήμα 2: Παρασκευή της Λεμονάδας

Με το oleo saccharum έτοιμο, ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τη λεμονάδα!

  1. Προετοιμασία των υλικών: Ζυγίζουμε 1800 gr ζάχαρη και ετοιμάζουμε τον 3κιλο Ασκό Χυμού Λεμονιού ΟΠΩΡΑ.
  2. Χτυπάμε στο μπλέντερ: Σε παρτίδες (π.χ. 600 gr ζάχαρη + 1000 ml χυμού), χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Αποθήκευση και συνδυασμός: Κάθε παρτίδα την αποθηκεύουμε σε 5λιτρο μπουκάλι και όταν τελειώσει η διαδικασία, προσθέτουμε 200 ml oleo saccharum.
  4. Αναδεύουμε καλά: Αναδεύουμε το μπουκάλι καλά και έχουμε έτοιμα σχεδόν 5 λίτρα λεμονάδας! Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για μεγάλο διάστημα.

Συνταγή Λεμονάδας (5 λίτρα)

Υλικά:

  • Χυμός λεμονιού: 3000 ml
  • Ζάχαρη: 1800 gr
  • Oleo saccharum: 200 ml ( προαιρετικό ) 

Μέθοδος: Χρησιμοποιούμε το μπλέντερ για να αναμείξουμε τα υλικά.

Σερβίρισμα

Υλικά για το σερβίρισμα:

  • Λεμονάδα: 80 ml
  • Νερό ή ανθρακούχο νερό για συμπλήρωμα
  • Γαρνιτούρα: Μέντα και φέτες λεμονιού
  • Πάγος: Κύβοι

Ποτήρι:  500 ml

Απολαύστε την υπέροχη, δροσερή σπιτική λεμονάδα σας και φέρτε τη γεύση του καλοκαιριού σε κάθε γουλιά!